Bitcoin kurs historik SEK

Bitcoin kursen har sett en otrolig utveckling de senaste åren. Många är intresserade av den historiska kursutvecklingen, inte minst för att kunna förutsäga den framtida utvecklingen för bitcoin. Trots allt brukar historien ofta återupprepa sig och samma logik brukar användas för andra typer av investeringar, bland annat aktier och fonder. Att titta på en enskild månad eller ett kvartal brukar vara riskabelt, men tittar man på ett eller flera år brukar det vara lätt att upptäcka trender. Nu undrar alla investerare om bitcoin kommer fortsätta sin smått osannolika utveckling. På bara några år har bitcoin haft förmågan att flerdubbla sitt värde.

Bitcoin kurs dollar

De största bitcoinbörserna brukar presentera värdet på bitcoin i amerikanska dollar (USD). Det är världens största valuta och den används i långt fler länder än bara USA. Det brukar vara utvecklingen i dollar som ger bitcoin dess stora milstolpar. Många kommer ihåg första gången bitcoin gick över 1000 dollar och även när den senare gick över hela 10 000 dollar. Eftersom dollar är en såpass populär valuta är det i princip aldrig några problem att växla mellan bitcoin och dollar eller mellan dollar och andra valutor som euro och svenska kronor.

aX1hN4uNd

Ett råd för bitcoin-investerare är att följa den historiska kursutvecklingen för bitcoin i dollar. Det är alltid intressant och gör även att det blir lätt att göra jämförelser internationellt. Sverige är ett litet land och det är vanligare att se en bitcoin kurs i dollar än i SEK. Dessutom är det inte så svårt att ha koll på vad en dollar är värd i SEK eller använda något verktyg för att snabbt kunna konvertera dollar till SEK. Bitcoins kurs historik är häpnadsväckande och den som går tillbaka hittar massor av spännande milstolpar. I Februari 2011 nådde 1 BTC samma värde som 1 dollar. I April 2013 nådde 1 BTC samma värde som 100 dollar. Sedan dess har bitcoin faktiskt varit över både 1000 dollar och 10 000 dollar för en enda BTC. Faktum är att bitcoin till och med gick över 20 000 dollar per BTC i december 2017.

Att bitcoin har en sådan fascinerande historik bådar gott för framtiden. Det visar att många är intresserade av att investera, inte minst i stora länder som USA och Kina. En närmare analys av historiken visar att svängningarna ibland varit mycket kraftiga. Efter en del toppar har det kommit stora bakslag och ibland har bitcoin kursen inte återhämtat sig på ett eller flera års tid. På lång sikt pekar dock trenden uppåt. Idag tror många att bitcoin kursen börjar bli mogen för att slå nya rekord inom en ganska snar framtid.

Bitcoin kurs euro

En annan av världens största valutor är euron. Den används också frekvent för att ange aktuell bitcoin kurs och även visa historik över hur bitcoin kursen har utvecklats. Likt dollarn är det aldrig några problem att växla mellan SEK och euro. Samtidigt bör man som investerare alltid ha koll på olika valutakurser. Stora förändringar kan göra att eventuella vinster från bitcoin minskar på grund av växlingsavgifter. Ett gott råd för bitcoin investeringar är att välja en valuta som dollar, euro eller SEK och sedan i största möjliga utsträckning hålla sig till den valutan.

Behöver man växla bitcoin till euro eller andra valutor så lönar det sig att använda en bitcoin kalkylator och kontrollera att man får en bra växelkurs. Det är vanligt att marknadsplatser för handel med kryptovalutor har byggt in vissa marginaler i sina system. De vill försäkra sig om att inte förlora stora pengar om valutorna rör sig ofördelaktigt mot varandra. Skulle man välja ett dåligt tillfälle att köpa eller sälja bitcoin i euro kan man till exempel vänta på en kursförändring. Å andra sidan kan det vara riskabelt att vänta för länge, eftersom bitcoin ofta rör sig betydligt snabbare än de stora valutorna.

1 bitcoin to SEK

För svenska investerare är givetvis svenska kronor (SEK) den huvudsakliga valutan och i regel den valuta som används för ens bank och de flesta andra investeringar. Det brukar inte vara några problem att hitta en bitcoinbörs som tillåter köp med SEK och där finns det verktyg att till exempel se värdet av 1 bitcoin (BTC) till 1 svensk krona (SEK). Eftersom värdet för närvarande är såpass högt för bitcoin kan kursen i svenska kronor förändra sig flera tusen SEK, bara under en enda dag. Handlar man med kort varsel bör man försöka få se en bitcoin kurs i realtid. Historik eller en kurs som är flera timmar gammal är riskabel att använda om man tänkt handla med små marginaler.

btc-sw

Gör man däremot mer långsiktiga investeringar i bitcoin så bör man analysera den historiska utvecklingen och se om det är tillfälle att agera. Då kan man använda en smidig bitcoin kalkylator och beräkna 1 bitcoin till SEK. Är man nöjd med kursen kan man överväga att plocka hem sina vinster. I så fall är det bara att räkna hur många SEK en försäljning motsvarar och dra av eventuella avgifter och hur mycket man ursprungligen investerade. Resultatet är den vinst som man gjort och svenska medborgare får vara beredda att betala kapitalskatt på den vinsten.

För att summera kan man få bitcoin historik eller se det nuvarande värdet av 1 bitcoin i flera olika valutor som dollar, euro och SEK. Amerikanska dollar är den största valutan internationellt sett och den valuta som brukar användas för att avgöra när bitcoin kursen har nått en ny milstolpe. Som investerare är det klokt att försöka hålla sig till sin egna huvudsakliga valuta och undvika onödiga valutaväxlingar. Det beror på att växlingsavgifter ofta förekommer. Behöver man växla bitcoin till en valuta eller göra olika jämförelser underlättar det att utnyttja de kraftiga verktyg som finns tillgängliga på nätet. De kan ofta ge aktuell bitcoin kurs i realtid i alla de stora valutorna.

Det är viktigt att ha koll på valutorna när det är dags att sälja eller köpa bitcoin. Detsamma gäller om man tänkt använda de verktyg som brukar erbjudas på handelsplatser som till exempel stop-loss. Då kan man se till att ens bitcoin säljs automatiskt om de når en viss nivå. Det är bekvämt för den som inte vill följa sin investering dagligen.